De romige aspergesoep met Hollandse garnalen is een echt lente recept. De soep is zeer romig van smaak en rijkelijk gevuld. De soep kan binnen 30 minuten op tafel staan.
Het recept en image komen van het Hollands Aspergecentrum
De romige aspergesoep met Hollandse garnalen is een echt lente recept. De soep is zeer romig van smaak en rijkelijk gevuld. De soep kan binnen 30 minuten op tafel staan.
Het recept en image komen van het Hollands Aspergecentrum
Schil de asperges en snijd 2 cm van de harde onderkanten af.
Snijd de aspergepunten op 5 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 6-8 minuten beetgaar.
Snijd de rest van de asperges in stukjes.
Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en de aspergestukjes in 2-3 minuten zachtjes glazig.
Voeg de bouillon toe en kook de asperges in nog 10 minuten zachtjes gaar.
Roer de fijngehakte dille erdoor.
Pureer de asperges met de bouillon tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor.
Warm de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de aspergesoep in diepe borden en leg in het midden een bergje van aspergepunten en garnalen.
Garneer met toefjes dille.
hollanda
13 maart 2017 @ 17:30
Kijk, eindelijk een echte Hollandse soep. Smaakt goed.
Jan
24 maart 2017 @ 21:33
Prima soep
Catharina
6 mei 2017 @ 11:02
De bouillon heb ik getrokken van de schillen van een kilo asperges en 2 groentebouillonblokjes. Deze schillen met de bouillon een nacht in de koelkast laten trekken voor nog meer aspergesmaak. De bouillon zeven en de schillen niet gebruiken. Eventueel water toevoegen. Ik heb i.p.v. 500 gr asperges een kilo genomen. De garnalen heb ik weggelaten, omdat het een vegetarische soep moest worden. Heerlijke volle soep die echt naar asperges smaakt.