Naast de Limburgse aspergesoep met ham en ei hebben wij nog een heerlijke aspergesoep uit het hart van Limburg. Dit is het recept voor een aspergeroomsoep met eiersalade op een Limburgs roggebrood. Dit is een kleine variatie op het andere recept. In Limburg weet men wel de heerlijkste aspergesoepen te maken. Geniet ervan! Het recept […]
De romige aspergesoep met Hollandse garnalen is een echt lente recept. De soep is zeer romig van smaak en rijkelijk gevuld. De soep kan binnen 30 minuten op tafel staan. Het recept en image komen van het Hollands Aspergecentrum
De aspergesoep met kabeljauw en tomaat is een interessant soep. De een vindt hem apart, de ander vind de soep overheerlijk. Het is in ieder geval geen standaard soep. Het recept en image voor deze soep komt van het Nederlands Asperge centrum
Dit recept voor een aspergesoep is een echt Hollands recept. Het is een heerlijke soep rijkelijk gevuld met spekreepjes en lente ui. Beetje garnering van bieslook en genieten maar. Het recept en image voor de aspergesoep met spekreepjes en lente ui komt van het Nederlandse asperge centrum.
Deze asperge roomsoep is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk als voorgerecht of als lunchgerecht in het voorjaar. Doordat de aspergesoep zo eenvoudig te maken is kan hij goed geserveerd worden aan grotere groepen. Het is daarom heerlijk om met je familie buiten op een terras in de lentezon deze aspergesoep te eten met een […]
Deze asperge-roomsoep met zalm en kerrie smaakt prima als lunchgerecht op een zonnige zondagmiddag in april of mei. Door de toevoeging van de zalm krijgt de aspergesoep een heerlijke bijsmaak van vis maar deze is niet overheersend doordat er ook kerrie is toegevoegd. Eet deze soep met een droge witte wijn op het terras en […]
Deze asperge-creme soep is heerlijk van smaak en kan goed gegeten worden als voorgerecht in het voorjaar. De periode april – mei is daarvoor uitstekend. Gevolgd door een heerlijk stukje lamsvlees maakt dit gerecht uniek en heerlijk van smaak. Deze aspergesoep is eenvoudig te maken met witte of groene asperges en kan binnen 20 minuten […]
In Japan kent men zijn eigen variant op de aspergesoep. In de Japanse aspergesoep gebruikt men naast witte asperges, ook verse krab, banaan en gember. Dit geeft de soep een zeer aparte maar heerlijke smaak. Een combinatie van zoet met zout. Het recept is voor 4 personen.